פסקול של מהפכות
הספר מספק לקורא הצצה אינטימית וחד פעמית לקולותיהם של מיליוני צעירים ברחבי העולם הערבי, שנהרו בשנת 2011 אל הרחובות והכיכרות ובפיהם הקריאה: "העם רוצה בהפלת השלטון". הם ערערו את יציבותם של משטרים ששלטו שנים ארוכות והצליחו להביא להפלת שלטונם של עלי עבדאללה צאלח בתימן ושל בן עלי בתוניסיה.
טעמן של התקווה והאופוריה שהיו מנת חלקם של ההמונים, התחלף עד מהרה באכזבה ובתחושה שהמהפכה למענה נלחמו, נגנבה מהם על ידי גורמים מאורגנים יותר או אלימים יותר. בהדרגה, חלחלה בציבור ההכרה, כי המטרות שלשמן יצאו לרחובות, לא התממשו, ומצבו של האזרח הפשוט במדינות ערב אף הורע. אלה שהפגינו בתחילת 2011, מצאו את עצמם מסתתרים מאחורי מקלדותיהם או תרים אחר מחסה מפני האלימות הגואה בחלק מן המדינות.
הספר מקבץ את השירים שהיו חלק מן הפסקול של השנים האחרונות בעולם הערבי – שירי רוק, היפ-הופ, ראפ ועוד – שזכו למיליוני צפיות באתר יוטיוב והפכו להמנוניהם של ההמונים, תחילה ברחובות ובכיכרות ואחר כך בתוככי הבתים. המחברים מנתחים את השינוי ההיסטורי הנרחב שעבר העולם הערבי בשש השנים האחרונות דרך הפרספקטיבה של השירים העממיים.
נועם זיצמן, בעל תואר שני בלימודי מזרח תיכון מאוניברסיטת חיפה, סיים לאחרונה שירות ארוך שנים במרכז למחקר מדיני במשרד החוץ, שם שימש כחוקר בכיר בחטיבת המזרח התיכון. זיצמן, בעל רקע מבצעי ארוך שנים בקהיליית המודיעין הישראלית, משמש כיום כאנליסט בכיר בחברה פרטית העוסקת בניהול סיכונים וחקר טרור.
נעמה אביעד, בעלת תואר שני בלימודי האסלאם והמזרח התיכון ושפה וספרות ערבית מהאוניברסיטה העברית, משמשת כחוקרת בכירה במרכז למחקר מדיני במשרד החוץ בחטיבת המזרח התיכון.
↵ דף הספר באתר הוצאת "מינרווה"
רישומים משליחותי כשגריר ישראל

באוסטריה, סלובניה וסלובקיה, אוגוסט 1993 – דצמבר 1995
מאת: יוסף גוברין
ספרו החדש של השגריר (בדימוס) יוסף גוברין יצא לאור לאחרונה בהוצאת "מאגנס". הספר מבוסס על פעילותו של המחבר להרחבה ולהעמקה של קשרי ישראל עם שלוש המדינות, בהן כיהן כשגריר בין אוגוסט 1993 לדצמבר 1995. בספר מתאר גוברין את שיחותיו עם ראשי מדינות אלה ושיחותיהם של ראשי מדינת ישראל עמם, את מדיניות הפנים והחוץ של שלוש המדינות וכן את הקהילות היהודיות המקומיות והפעילות למען טיפוח הקשרים עמן וחיזוק מעמדן הלאומי-ציוני. הרישומים נושאים אופי תיעודי והם מקור ייחודי וחשוב בחקר תולדות יחסי ישראל עם אוסטריה, סלובניה וסלובקיה מראשית שנות התשעים במאה הקודמת, עם סיום "המלחמה הקרה" בעקבות התפרקותה של ברית המועצות, קריסתם של המשטרים הקומוניסטיים במזרח אירופה, סיום כהונתו של קורט ולדהיים כנשיא אוסטריה שהוכר בעולם ובישראל כ"אישיות בלתי רצויה" וכן החתימה על הסכמי אוסלו בין ישראל לאש"ף.
יוסף גוברין נולד ב-1930 בצ'רנוביץ (אז רומניה, עתה אוקראינה). בשנים 1944-1941 היה בין המגורשים לגטאות ולמחנות המוות בטרנסניסטריה. עלה ארצה ב-1947, לאחר שנת מעצר במחנות המעפילים בקפריסין ובעתלית. בשנת 1953 הצטרף לשירות החוץ הישראלי. מילא מגוון תפקידים בארץ ובחו"ל, בהם: מנהל המחלקה למזרח אירופה (1985-1976), שגריר ברומניה (1989-1985), סגן מנהל כללי וראש האגף למזרח ומרכז אירופה ולחבר המדינות העצמאיות (1993-1989), שגריר באוסטריה, סלובקיה וסלובניה וראש משלחת ישראל למוסדות האו"ם בווינה (1995-1993). בשנת 1996 פרש לגמלאות. גוברין הוא ד"ר לפילוסופיה, מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, בתולדות עם ישראל בעת החדשה וביחסים בינלאומיים. פרסם עשרות ספרים ומאמרים.