הפתיחה החגיגית של תערוכת "הגלוי והנסתר: הדיפלומטיה הישראלית מעצבת מציאות" התקיימה ביד יצחק בן-צבי בירושלים. באירוע השתתפו שגרירים ודיפלומטים בכירים בעבר ובהווה, אקדמאים, חוקרים, סטודנטים וחובבי היסטוריה וארץ ישראל, וכן קבוצת "שגרירים צעירים" מרחובות – נציגי דור העתיד של הדיפלומטיה הישראלית.
התערוכה, שהופקה במשותף על ידי האגודה הישראלית לדיפלומטיה, משרד החוץ וארכיון המדינה, סוקרת 100 שנים של דיפלומטיה ישראלית, חשאית וגלויה, ומציגה את המגוון הרב של העשייה הדיפלומטית הישראלית והשפעתה הרבה על מכלול החיים בישראל. בנוסף, בתערוכה מוצגים לראשונה לציבור מסמכים נדירים משלושת ביקוריו של נשיא מצרים, אנואר סאדאת, בישראל – לפני חתימת הסכם השלום ואחריו – בירושלים, בבאר שבע ובחיפה, וכן מסמכים הקשורים להסכם השלום עם מצרים.

התערוכה מתמקדת בחמש תקופות מרכזיות, אשר כל אחת מהן מהווה אבן יסוד בעיצוב המציאות הישראלית: הדיפלומטיה הציונית עד קום המדינה, ביסוס היחסים עם מדינות העולם בשנים 1948-1965, החתירה לשלום והסכם השלום עם מצרים, 1979-1974, יחסי ישראל עם העולם המתפתח והדיפלומטיה הישראלית – צופה פני עתיד.
יו"ר הנהלת האגודה הישראלית לדיפלומטיה, יאיר פרומר: "בעולם מורכב ומרובה אתגרים, שבו אנו חיים, אין תחליף לדיפלומטיה המקצועית ככלי לחולל שינוי. אין אירוע בתולדות העם והמדינה אשר לא הושפעו ועוצבו על ידי עבודה דיפלומטית מאומצת, גם אם זו נותרת פעמים רבות מאחורי הקלעים. במציאות המורכבת שבה המערכת הבינלאומית הולכת ונהיית מבוזרת ורב-קוטבית, חשיבותה של הדיפלומטיה רק הולכת וגוברת בהבטחת עתידה הלאומי של מדינת ישראל.
נעם כץ, סמנכ"ל תקשורת והסברה במשרד החוץ: "הדיפלומטיה הציונית של לפני קום המדינה והדיפלומטים של מדינת ישראל היו והינם בקו החזית הקדמי של אבטחת חוסנה וביצורה של ישראל. התערוכה נותנת הצצה אל העשייה הנרחבת והמגוונת של משרד החוץ ואנשיו, המשפיעה על כל אחד ואחת מאתנו. אין מקום מתאים יותר להצגתה ממוסד כיד בן צבי המקדיש את עצמו לחקר תולדות ארץ ישראל"
התערוכה תוצג ביד יצחק בן-צבי בחודשיים הקרובים ותהיה פתוחה לציבור הרחב בימים א'-ה' בין השעות 08:00-18:00.
